رئیس دفتر فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس گفت: قانون جدید آمریکا در ایجاد محدودیتهای دریافت روادید، علاوه بر اینکه ورود تجار و سرمایهگذاران به ایران را سخت میکند، با کاهش رابطه پژوهشگرهای ایرانی اروپایی با ایران، آنها را از کشور مبدا دور میکند.
وایمکس نیوز - مهدی فقیهی اظهار داشت: اخیرا رئیسجمهور آمریکا، مصوبه مجلس نمایندگان این کشور در 17 آذر ماه 1394 مبنی بر محدودیت تردد سفرکنندگان به یکی از 4 کشور ایران، سوریه، عراق و سودان را بی سرو صدا امضا و برای اجرا ابلاغ کرد.
رئیس دفتر فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس افزود: بر اساس این قانون، شهروندان 38 کشور جهان که برای تجارت یا گردشگری میتوانستند مدت 90 روز را بدون داشتن روادید در آمریکا سر کنند، حال اگر طی 5 سال گذشته به این 4 کشور سفر کرده باشند، باید برای سفر به آمریکا در صف دریافت روادید قرار بگیرند.
وی درباره تاثیر این قانون جدید آمریکا در روابط ایران در پساتحریم، گفت: این قانون در شرایط پساتحریم در دیپلماسی فناوری بهویژه در ارتباط با شرکتهای اروپایی بسیار تأثیرگذار است.
فقیهی گفت: این قانون تعاملات را بهویژه برای اروپاییها سخت میکند و باعث کاهش تعاملات ایران در سطح بینالمللی خواهد شد.
رئیس دفتر فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه رفت و آمد هیأت 400 نفر اروپایی به ایران در ماههای اخیر نشان از برداشته شدن عملی تحریمها دارد، گفت: اما این قانون در عمل علاوه بر سخت کردن فضا برای تجار و سرمایهگذارانی که قصد ورود به ایران را داشتند، رابطه پژوهشگرها و فعالان حوزه فناوری به ویژه پژوهشگران دارای تابعیت دوگانه ایرانی اروپایی با ایران را نیز کاهش میدهد.
وی تصریح کرد: در نتیجه این محدودیت هماندیشی علمی در کنفرانسها و اطلاعات پژوهشی کاهش مییابد و این درحالی است که امروزه پژوهشهایی که دارای چند محقق از کشورهای مختلف باشند، از امتیاز و درجه اهمیت بیشتری برخوردارند.
منبع : فارس